sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Kesäkurpitsalasagne

Olin suunnitellut tekeväni kesäkurpitsalasagnea sen kunniaksi, että Espanjassa on nyt kesäkurpitsa-aika. Uupumus on kuitenkin taas iskenyt tällä viikolla sen verran voimakkaasti, että minusta ei ole ollut siihen, joten pyysin Juhaa tekemään lasagnen ohjeeni mukaan. Juha teki ja hyvin tekikin.

Vielä ei ole mikään tomaatti-aika, joten tässä vaiheessa keväätä kannattaa käyttää tomaattisäilykettä, mutta kunhan kohta suomessa on kesäkurspitsa-aika, niin kastike on tietysti parempaa tuoreista tomaateista tehtynä.

Kesäkurpitsalasagne

4 keskikokoista kesäkurpitsaa
belugalinssejä
kaksi tölkkiä tomaattimurskaa
yksi tölkki kirsikkatomaattisäilykettä
2 sipulia
muutama valkosipulinkynsi
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä
tuoretta timjamia
basilikaa
lasagnelevyjä
2 palloa mozzarellaa

Laita uunin grillivastus lämpenemään. Pilko sipulit ja valkosipulit ja pistä pannulle oliiviöljyyn paistumaan. Leikkaa kesäkurpitsoista paksuhkoja (n. 2 cm paksuisia) viipaleita, levitä uuninpellille, valuta päälle oliiviöljyä ja ruohi pintaan reilusti mustapippuria. Laita uunin ylätasolle grillaantumaan.  Kun sipulit ovat kypsiä, lisää pannuun tomaattimurska, yritit, suolaa ja pippuria sekä yhden tomaattimurska-tölkillisen verran vettä. Anna kiehahtaa ja lisää sopivasti lissejä. Anna porista niin kauan, että linssit ovat imeneet itseensä kunnolla nestettä ja alkaneet hiukan kypsyä, ja lisää sitten vielä kirsikkatomaatit ja loraus oliiviöljyä. Muista jossain vaiheessa ottaa kesäkurpitsat pois uunista. Kokoa lasagne: laita vuokaan vuorotellen kerros pastaa, kesäkurpitsaa ja kastiketta, kunnes se on täynnä. Lopuksi laita pinnalle vielä viipaloitu mozzarella ja kypsennä lasagnelevypaketin ohjeen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti