perjantai 29. maaliskuuta 2013

Belugalinssejä

Ostin eilen ensimmäistä kertaa elämässäni belugalinssejä ja tänään pääsin vihdoin laittamaan niitä. Belugalinssit ovat nimensä veroisesti aivan käsittämättömän herkullisia pieniä mustia pylpyröitä, minkä toki tiesin, koska olin sentään päässyt syömään niitä muutaman kerran. Tein niistä seuraavanalaisen soosin, jonka kaveriksi tein perunamuusin ja salaatin. Jälkiruoaksi oli mämmiä kerman kera. Nyt kehrään kuin kissa.

Belugalinssikastike

400 grammaa belugalinssejä
2 keskikokoista sipulia
5 valkosipulikynttä
oliiviöljyä
voita
reilusti Provencen yrttejä (rosmariini, timjami, oregano, basilika)
loraus punaviiniä
suolaa
mustapippuria
vettä

Pilkoin sipulit ja kuullotin ne voissa. Lisäsin vielä reilun lurauksen öljyä ja lisäsin pikaisesti huuhtelemani linssit. Pyörittelin niitä hetken pannulla, lisäsin reilusti vettä ja kaikki loput mausteet. Annoin porista hetken ja hautua melko pitkään, ehkä 1,5 tuntia. Lopuksi tarkistin vielä suolan. Niin helppoa, niin hyvää.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti