maanantai 4. maaliskuuta 2013

Hernebolognese

Yleisön pyynnöstä ryhdyin eilen illalla kehittämään hernerouheversiota iki-ihanasta pasta bolognesesta. Lopputulos oli oikein herkullinen, muttei ehkä aivan täydellinen - ensi kerralla aion lisätä joukkoon vielä hieman porkkanaraastetta, selleriä ja mahdollisesti myös punaviiniä. Pitkään haudutettavaan versioon lisäisin vielä ainakin laakerinlehden ja mahdollisesti myös hiukan rosmariinia ja timjamia.

1 keskikokoinen sipuli
2 suurta valkosipulinkynttä
1 dl hernerouhetta
kasvislientä
2 purkkia tomaattimurskaa
todella reilusti oliiviöljyä (en mitannut, mutta ehkä noin 0,75 dl)
oreganoa
basilikaa
balsamiviinietikkaa
ripaus sokeria
mustapippuria
suolaa

Pilkoin sipulit ja kuullotin ne pannulla oliiviöljyssä. Lisäsin kasvisliemen, henerouheen ja tomaattimurskan. Maustoin ja annoin porista - tässä tapauksessa noin puoli tuntia, mutta paljon parempaa olisi tullut hauduttamalla vielä ainakin toisen mokoman ajan. Joskus nälkä kuitenkin menee maun edelle. Otettuani kastikkeen liedeltä lisäsin vielä lorauksen neitsytoliiviöljyä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti