Satuin huomaamaan Facebookissa hyvännäköisen falafelohjeen. Se on vielä toistaiseksi kokeilematta, mutta jatkoa luonnollisestikin seuraa.
Falafelit
noin 900 g (9 dl) kikherneitä
purkista
1 sipuli
4-5 valkosipulinkynttä
1½ dl seesaminsiemeniä
2-3 tl suolaa
2-3 tl jeeraa eli juustokuminaa
ripaus cayennenpippuria
4 rkl tahinia
2½ tl ruokasoodaa
1 dl tuoretta korianteria silppuna
ripaus kanelia
1 dl oliiviöljyä
2 munaa
1 l ruokaöljyä paistamiseen
Valuta kikherneistä neste pois siivilässä. Kuori
ja pienennä sipuli ja valkosipulinkynnet. Mittaa kaikki aineet
monitoimikoneeseen ja hienonna aineet löysäksi taikinaksi. Kuumenna öljy
kattilassa. Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja paista falafelit öljyssä. Taikina on niin löysää, että se tarttuu käsiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti