sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Palleroita metsästän

Satuin huomaamaan Facebookissa hyvännäköisen falafelohjeen. Se on vielä toistaiseksi kokeilematta, mutta jatkoa luonnollisestikin seuraa.

Falafelit

noin 900 g (9 dl) kikherneitä
purkista
1 sipuli
4-5 valkosipulinkynttä
1½ dl seesaminsiemeniä
2-3 tl suolaa
2-3 tl jeeraa eli juustokuminaa
ripaus cayennenpippuria
4 rkl tahinia
2½ tl ruokasoodaa
1 dl tuoretta korianteria silppuna
ripaus kanelia
1 dl oliiviöljyä
2 munaa
1 l ruokaöljyä paistamiseen

Valuta kikherneistä neste pois siivilässä. Kuori ja pienennä sipuli ja valkosipulinkynnet. Mittaa kaikki aineet monitoimikoneeseen ja hienonna aineet löysäksi taikinaksi. Kuumenna öljy kattilassa. Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja paista falafelit öljyssä. Taikina on niin löysää, että se tarttuu käsiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti