Ruusukaalia ja avokadoa oli vielä jäljellä, joten tein yhden
hengen pikaversion sunnuntaisesta salaatista tänään. Toimii, mutta
advent-tiversion uunissa paahdettu ruusukaali on ehdottomasti uunin lämmit-tämisen
väärti - maut tulevat ihan eri tavalla esiin. Toisaalta höyryttäminen on toki terveellisempää, ekologisempaa ja monin
verroin nopeampaa, eivätkä höyrytetyt ruusukaalitkaan hullumpia ole. Molemmissa
versioissa on ensiarvoisen tärkeää malttaa jättää ruusu-kaalit riittävän napakoiksi,
sillä juuri mikään ei ole surullisempaa kuin ylikypsä ruusukaali.
puolikas avokado
murskattuja cashewpähkinöitä
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
balsamiviinietikkaa
hunajaa
Kuorin ruusukaalit ja viipaloin ne ohuen ohuiksi. Kastikkeen
tein muuten samoin mittasuhtein kuin adventtiversiossa, mutta korvasin
sitruunamehun balsamiviinietikalla ja vähensin hieman hunajan määrää. Puristin kastikkeeseen vielä yhden valkosipulinkynnen korvaamaan adventtiversion uunissa paahdettua valkosipulia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti