sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Täydellisen kaalilaatikon metsästys

Olen jo vuosia haaveillut kaalilaatikon täydellisestä kasvisversiosta, mutten ole vielä onnistunut löytämään oikeanlaista reseptiä. Jos lihan korvaa soijarouheella, lopputuloksesta tuppaa tulemaan joko liian kuiva tai liian rasvainen. Nyt kuitenkin löysin Facebookin ansiosta hyvän reseptin, joka ratkaisi ongelman - salaisuus on hernerouhe, jota kaiken lisäksi on saatavilla kotimaisena.

Tämänkertainen versioni ei ollut aivan täydellinen, mutta se oli jo huomattavasti ensimmäistä versiotani parempi. Tästä on hyvä jatkaa.

1 valkokaali
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
hernerouhetta vapaalla kädellä (n. 4 dl)
n. 0,5 l kasvislientä
reilusti rypsiöljyä (n. 1 dl)
loraus siirappia
suolaa
meiramia

Pilkoin kaalin ja sipulit, ja kuullotin niitä padassa niin, että ne luovuttivat suurimman osan nesteestään. Ladoin kaikki ainekset samaiseen pataan ja laitoin uuniin 1,5 tunniksi 150 asteeseen. Söin puolukkasoseen kera.


2 kommenttia:

  1. Versio 2:

    Muuten sama kuin edellä, mutta laitoin joukkoon vielä pari desiä riisiä vuoantäytteeksi (kaalia oli vähän turhan vähän), lisäsin veden määrän n. 8 desilitraan ja maustoin meiramin sijaan oreranolla, korianterilla (eli jauhetuilla siemenillä, en tuoreella), rakuunalla ja valkopippurilla.

    VastaaPoista
  2. Versio 3:

    Todistetusti toimii oivallisesti myös soijaruoheella, vaikka hernerouhe onkin monin tavoin parempaa.

    VastaaPoista