keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Lohtukasviksia

Tämä on parhaita tietämiäni lohturuokia, ja kuten niin monet hyvät lohturuoat, tämänkin on esitellyt minulle Nigella Lawson.

punaisia ja keltaisia paprikoita
kiinteämaltoista perunaa
bataattia
punasipulia
valkosipulia
keltasipulia
suolaista välimerellistä juustoa, kuten halloumia tai fetaa
oliiviöljyä
mustapippuria

Paloittelen kaikki kasvikset uunivuokaan niin, että hitaimmin kypsyvät aineet eli perunat ovat pienimpinä palasina (mutta kaikki saa olla varsin suurta). Valkosipulinkynsistä poistan vain sen päällimmäisen, paperimaisen kuoren, sillä näin ne eivät pala uunissa. Tämän jälkeen kylvetän koko komeuden oliiviöjyssä, ruohin päälle pippuria ja laitan uuniin n. 40 minuutiksi, tai kunnes kaikki on pottuja myöten kypsää. Sitten lisään vielä juuston, joka saa sulaa ja pikkuisen paistuakin (tässä vaiheessa napsautan vielä uunin grillivastuksen päälle, jos olen viitseliäällä tuulella).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti