sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Kesäkurpitsa-halloumihampurilaiset

Eilen katsomassani Serranon perheen jaksossa puhuttiin jatkuvasti juustohampurilaisista, joten sellainenhan oli pakko minunkin saada. Pihvit tein tätä ihanan yksinkertaista reseptiä hiukan mukaillen:

Kesäkurpitsa-halloumipihvit

600 grammaa kesäkurpitsaa
200 grammaa halloumijuustoa
2 kananmunaa
oliiviöljyä

Raastoin kurpitsan ja juuston karkeaksi raasteeksi ja sekoitin raasteet keskenään. Annoin seoksen olla kulhossa kymmenisen minuuttia, jolloin halloumin suola houkutteli ylimääräisen nesteen kesäkurpitsasta ulos. Siivilöin nesteen pois. Rikoin joukkoon 2 munaa ja sekoitin hyvin. Muotoilin seoksesta pihvejä, jotka paistoin pannulla runsaassa oliiviöljyssä. Ensi kerralla aion maustaa pihvimassan vielä pienellä ripauksella mustapippuria.

Valkosipulimajoneesi

2 munankeltuaista
1 rkl sitruunamehua
2 valkosipulinkynttä
1 dl neitsytoliiviöljyä
1 dl rypsiöljyä
suolaa

Sekoitin keltuaiset, sitruunamehun ja valkosipulin keskenään. Lisäsin öljyn ensin pisara kerrallaan ja sitten ohuena norona koko ajan vimmatusti vispaten. Maustoin suolalla.

Hampurilaisiin tuli pihvien ja majoneesin lisäksi sämpylät (jotka ostin valmiina kaupasta), tomaattiviipaleita ja jääsalaattia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti