Näin talvikauden loppupuolen kunniaksi innostuin ostamaan vielä yhden jättiläismäisen kaalinpään, josta tein ison kasan kaalilaatikkoa ja yhden pienen mutta varsin hyvän vokin. Tulin samalla vahingossa keksineeksi todella hyvän tavan marinoida kaalia - marinadi on osapuilleen sama, kuin edellisen postaukseni lettujen kastike.
Aasialaisittain marinoitu kaalisalaatti
valkokaalia
reilusti kevätsipulia
reilu ruokalusikallinen raastettua tuoretta inkivääriä
puolisen desiä riisiviinietikkaa
puolisen desiä vaaleaa sienisoijakastiketta
loraus juoksevaa hunajaa
2 ruokalusikallista rypsiöljyä
ruokalusikallinen vettä
pieni loraus seesamiöljyä
2 kokonaista tuoretta chiliä (sitä suurehkoa mietoa lajia, joita saa tavallista marketeista)
Leikkasin kaalin, kevätsipulin ja chilin hyvin ohuiksi viipaleiksi. Yhdistin kaikki muut ainekset keskenään, sekoitin kasviksiin ja laitoin noin puoleksi tunniksi jääkaappiin marinoitumaan.
Mustapapu-kasvisvokki
marinoitua valkokaalia
pari desiä valmiiksi keitettyjä mustia papuja
pari porkkanaa ohuina viipaleina
4 kynttä valkosipulia
kevätsipulia
Paistoin kaikki ainekset nopeasti pienessä määrässä kaalin marinadia. Aloitin porkkanoista, sitten lisäsin sipulit, pavut ja aivan lopuksi kaalin sekä loput marinadista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti