lauantai 25. tammikuuta 2014

Mari-tädin seikkailut Afrikassa osa 7: Jälkitunnelmia

Ensimmäinen matkanjälkeinen viikko Suomessa alkaa lähestyä loppuaan, eikä voi kuin todeta, että jos matka oli rankka, niin oli kotiinpaluukin. Kuten jo ehdin uumoillakin, Helsingin hyinen kylmyys, suhteellinen hiljaisuus ja lähes täydellinen vilinän puute ovat tuntuneet todella vierailta Bobo Dioulasson lämmön, melun ja jatkuvan tohinan jälkeen.

Viime päivinä olen lueskellut leirimme keskeisen järjestäjän Aakusti Oksasen uskontotieteen pro gradua vuodelta 2006, joka on kokonaisuudessaan ladattavissa  internetistä tämän linkin takaa.

Gradun sivuilla seikkailevat samat ihmiset, joihin saimme kolmen viikon aikana tutustua, ennen kaikkea mestarirumpalimme ja leirimme keskeinen järjestäjä Zoumana Dembele sekä hänen pikkuveljensä Amidou. Johdantoluvuissa taas on kerrottu Burkina Fasosta, sen kansoista, djembemusiikista ja tanssiperinteestä hyvin ytimekkäästi ja silti todella mukaansatempaavasti.

Suosittelen lämpimästi kaikille Burkina Fasosta, rumpumusiikista, kansanperinteestä ja minun Afrikan-puuhistani kiinnostuneille.

Lopuksi pieni videonpätkä, jonka kuvasin ensimmäisellä viikolla taksin ikkunasta: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti