tiistai 14. toukokuuta 2013

Arkiluksusta

Varsinkin vähän väsyneempänä ja kiireisempänä aikana tulee helposti unohdettua, että ihan tavallisena arki-iltana voi syödä muutakin kuin pastaa. Meillä syödään hyvin paljon pastaa.

Tänään olin reipas ja laitoin meille lohta, persiljaperunoita, timjamiporkkanoita, tartarkastiketta ja salaattia. Siihen meni tasan perunoiden keittämiseen kuluva aika. Olin pilkkonut perunat hyvin pieniksi ennen keittämistä, sillä halusin ruokaa nopeasti.

Näin se kävi:

1. Laitoin kokonaisen lohifileen uunivuokaan ja ripottelin päälle suolaa. Pistin uunin lämpiämään 180 asteeseen.

2. Pesin ja pilkoin perunat ja porkkanat. Pistin perunat liedelle höyrytyskattilaan.

3. Pistin lohen uuniin.

4. Tein tartarkastikkeen sekoittamalla kaupasta ostamaani majoneesiin pilkottua paprikaa, suolakurkkua, tuoretta persiljaa ja sitruunamehua. (Kun ostaa kaupasta majoneesia, on tärkeä varmistaa, että se koostuu pääasiassa rasvasta ja munasta. Millään muulla ei voi olla mitään tekemistä majoneesin kanssa, vaikka kaiken maailman hyytelöidyt vedet itseään majoneesiksi kutsuvatkin.)

5. Laitoin porkkanat pannuun, jossa oli myös oliiviöljyä ja voita. Kun porkkanat olivat kypsiä (eli yhä mukavan napakoita), maustoin tuoreella timjamilla, suolalla ja hunajalla.

6. Otin perunat liedeltä ja sekoitin niihin tuoretta persiljaa.

7. Otin lohen uunista.

8. Söin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti